© Proshots

Ten Hag heeft besloten meerdere jongeren mee te nemen op trainingskamp naar Qatar om ze van dichtbij aan het werk te zien. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

Beloning

Het zou naast Jurgen Ekkelenkamp, Lassina Traoré en Ryan Gravenberch gaan om Sontje Hansen, Naci Ünuvar, Kenneth Taylor én de tweelingbroers Quinten en Jurriën Timber. De deelname aan het trainingskamp moet volgens De Telegraaf worden gezien als een beloning voor het spel in de UEFA Youth League. Ten Hag wil daarmee eveneens aantonen dat hij de jeugd kansen biedt.

Status Ajax

Ajax reist van 4 tot en met 12 januari af naar Doha in Qatar. De Amsterdammers spelen daar ook een aantal oefenwedstrijden tegen topteams, waarvan één tegen Bayern München is. Vijf jaar geleden ging Ajax ook al naar Qatar. Destijds waren de kosten € 150.000,-. Opvallend: deze keer levert de trip € 700.000,- op. Dit heeft alles te maken met de prestaties die Ajax de afgelopen seizoenen heeft neergezet.

Tweede seizoenshelft

Het team van Ten Hag start een week na terugkomst met de tweede seizoenshelft. Op 19 januari neemt Ajax het in de eigen Johan Cruijff Arena op tegen Sparta. Vervolgens spelen de Amsterdammers tegen Spakenburg (thuis, beker), FC Groningen (uit) en PSV (thuis).