Erik ten Hag zag zijn ploeg vandaag uitstekend beginnen aan de wedstrijd tegen PEC. In Zwolle stond het binnen 30 minuten al 0-3. Mede door de noodgedwongen wissels kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd, zo laat de hoofdtrainer weten aan FOX Sports.

“We hadden de ploeg goed voorbereid vandaag. Dat zag je in het eerste halfuur duidelijk terug. We hadden ze heel hoog onder druk gezet en kwamen nauwelijks in het spel. We maken drie geweldige goals. Op het moment dat je noodgedwongen moet wisselen verstoord dat het ritme. Daar hadden we beter op moeten anticiperen. De eerste fase vandaag was heel erg goed. Het was een wedstrijd met meerdere gezichten. De noodgedwongen wissels kwamen het spel niet ten goede en dat was jammer. Dat was onnodig, maar dat kan soms gebeuren. Dan moet je het hoofd koel houden en dat heeft de ploeg wel gedaan. Dus daar moet ik de ploeg een compliment voor geven.”

Tweede noodgedwongen wissel

De tweede noodgedwongen wissel was Edson Álvarez die er na een harde elleboogstoot uit moest worden gehaald. Vervolgens duurde het lang voordat zijn vervanger binnen de lijnen kwam. “We hadden al een wissel voorbereid en wilden Huntelaar inbrengen. Maar door dat moment met Álvarez moesten we daar even mee wachten. In die fase gaven we twee kansen weg, waarvan er één in gaat. Dat was aan de andere kant wel een goede test voor de ploeg. Na de 2-3 gaven we niet veel meer weg en hielden we het hoofd redelijk koel. In de slotfase trokken we het niet alleen over de streep, maar scoorden we ook de vierde goal.”

“Er was wat twijfel en de wisselspeler, Ryan in dit geval, was nog niet klaar. En dat moet hij wel zijn natuurlijk”, legt Ten Hag de gebeurtenis uit. “Op het moment dat Martínez voor rust geblesseerd raakte liep hij al warm, dus hij was al warm om er in te kunnen komen. In eerste instantie werd gezegd dat het niet heel ernstig was, maar dat bleek later toch wel het geval te zijn. We hadden dat beter moeten doen, dat is duidelijk.”

Blind: ‘We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt’