Noussair Mazraoui scoorde de dinsdag de gelijkmaker tegen Bayern München en hield bovendien Franck Ribéry grotendeels uit de wedstrijd. Toch stelt de rechtsback dat Ajax het duel misschien wel had moeten winnen.

“We hebben goede kansen gehad, maar je weet Manuel Neuer daarzo op doel staat”, zegt Mazraoui in De Telegraaf. “Hij is een fantastische keeper en tikte twee ballen uit de kruising. Vervolgens keek hij of dat heel normaal was, alsof het hem geen moeite kostte.”

“Als we zo blijven doorspelen en in een flow komen, zou ik niet weten waarom we geen eerste of tweede worden,” vervolgt de Marokkaans international, die voor de wedstrijd te horen kreeg van de technische staf dat Arjen Robben en Ribéry niet van mee-verdedigen houden en ‘niet lekker in hun vel zitten’. “Als team hebben we goed gebruik van gemaakt van hun zwaktes”, aldus Mazraoui.

Erik ten Hag is bijzonder tevreden met zijn pupil, die volgens hem ‘geen normale ontwikkeling’ doormaakt: “Het gaat in een ontzettend stijgende lijn. Noussair heeft een ongelooflijke potentie en wordt steeds brutaler en moediger. Zijn ongekende kwaliteiten moet hij verder ontwikkelen. Dan kan hij heel ver reiken.”

Doelpuntenmaker Mazraoui: “Geen woorden voor”