Erik ten Hag is uiteraard erg blij met de kwalificatie voor de UEFA Champions League. Maar niet alleen is hij blij voor het eerste elftal, hij is ook erg blij voor de club. Zo mag ook Ajax O19 – dankzij de prestaties van het eerste elftal – dit seizoen Europees gaan spelen. “Het is voor ons ontzettend belangrijk dat we weer in de Champions League spelen. Maar natuurlijk ook voor de jeugdopleiding”, vertelt Ten Hag in gesprek met Ajax TV.

Verder ontwikkelen

“We weten allemaal hoe belangrijk de opleiding is voor de club. Het is onze levenselixer”, vervolgt hij. “Die jongens hebben weerstand nodig en een podium. Dit is zo’n podium wat ze nodig hebben om zich verder te kunnen ontwikkelen.”

Profiteren

Het is niet alleen goed voor de ontwikkeling van de talenten, maar ook voor de club die er later van kan gaan profiteren. Zo speelden onder andere Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Carel Eiting en Kaj Sierhuis nog niet zo lang geleden in de UEFA Youth League. “Het is prachtig dat ze deze weerstand nu kunnen krijgen, waar wij op termijn van kunnen gaan profiteren in het eerste. Je ziet wat voor jonge ploeg we hebben. Een aantal spelers speelden nog niet zo lang geleden in de UEFA Youth League en nu hebben ze met het eerste de Champions League bereikt.”

Ten Hag: “Spelen tegen aantrekkelijke tegenstanders”