Erik ten Hag is niet bezig met de negatieve reeks van Benfica. De Portugese club verloor de laatste twee wedstrijden in de competitie. “Het is de vierde wedstrijd en een hele belangrijke voor de stand. We maken een goede ontwikkeling door en spelen morgen tegen een sterke tegenstander. We maken een goede kans op overwintering in de Champions League.”

“Ze zitten misschien in een negatieve spiraal door twee nederlagen, maar we hebben in Amsterdam gezien dat het gewoon een hele goede ploeg is”, laat hij weten op de persconferentie. “We moeten morgen op onze hoede zijn, maar er liggen zeker ook mogelijkheden om een heel goed resultaat te halen. We moeten goed positiespel gaan spelen en kijken waar de ruimtes komen te liggen. Daar kunnen wij ze in de problemen brengen.”

Het kan voor het eerst in de Champions League geschiedenis zijn dat Ajax zich al na vier wedstrijden weet te plaatsen voor de knock-outfase. “Ik houd me niet bezig met zulke ‘als’-scenario’s, niet in negatieve zin en positieve zin. We moeten ons gaan voorbereiden op een lastige wedstrijd. Maar we moeten ook gewoon voor onze kans gaan.”

Blind: “Fantastisch dat er weer zo veel supporter mee gaan”