Ajax won zondagmiddag eenvoudig van Vitesse. Erik ten Hag is zeer tevreden over het vertoonde spel van Ajax voor rust. “Hoe wij in de eerste helft speelden, dat was echt genieten. De spelers hebben plezier gehad en de trainer ook. We kwamen zo goed tussen de linies en hadden ook zoveel dreiging vanaf de zijkanten. En eigenlijk ook door het midden. We maakten een paar geweldige goals, dus daar ben ik tevreden over”, zegt de hoofdtrainer van Ajax tegenover de camera van de NOS.

Regie in handen

Ajax begon ontzettend goed aan de wedstrijd in Arnhem en stond binnen twintig minuten spelen al met 0-3 voor. “Vitesse is traditioneel een hele lastige tegenstander voor ons. Vorig seizoen hebben we er zelfs twee keer van verloren. We begonnen uitstekend aan de wedstrijd vandaag. Vanaf het begin zaten we direct heel goed in de wedstrijd. We hebben de totale regie gehad, veel kansen gecreëerd en waren ook effectief.”

Tussen de linies

Ajax begon met David Neres op de tien-positie en dat pakte vooral in de eerste helft zeer goed uit. Telkens wisten de Amsterdammers een vrije man te vinden tussen de linies in. Het enige waar Ten Hag wel van baalt is het gemakzucht wat in zijn ploeg sloop. “Zo wil je het graag zien. We wilden graag direct een signaal afgeven. En dat lukte deze keer fantastisch goed. Niet alleen in het drukzetten, maar ook in balbezit en de tactiek. We konden elkaar goed vinden tussen de linies in. Het mag alleen niet leiden tot gemakzucht en dat gebeurde helaas wel. Dat is wel een verbeterpunt.”

Ajax opvallend gemakkelijk langs zwak Vitesse