Erik ten Hag heeft op de persconferentie gereageerd op de teksten van Guido Albers, de zaakwaarnemer van Donny van de Beek. Albers liet aan VI weten dat de middenvelder eventueel zou gaan nadenken over een vertrek als de situatie niet veranderd. Van de Beek staat in de belangstelling van verschillende Europese topclubs, waaronder Manchester United, Liverpool en Chelsea.

Uitspraken Albers

“Die uitspraken zijn natuurlijk voor zijn rekening. Maar het is toch prachtig als je ziet hoeveel spelers in de belangstelling hebben gestaan van Europese topclubs de afgelopen maanden. Dat is een compliment naar Ajax toe. Het laat zien dat we in de kleedkamer veel spelers hebben die goed zijn”, vervolgt Ten Hag.

Belangrijk

De hoofdtrainer laat nog maar eens weten dat je als team meer dan elf spelers nodig hebt en dat het daarbij ook gaat om acceptatie. “Donny heeft tot nu toe in alle wedstrijden meegedaan. Dat geeft aan hoe belangrijk hij is in het team. Dat hebben we ook afgelopen dinsdag nog kunnen zien. Ik heb uit de teksten niet opgemaakt dat hij toe is aan een nieuwe stap, maar daarop zal hij zelf ongetwijfeld nog wel gaan reageren. Iedereen wil elke wedstrijd spelen. We hebben meer dan elf basisspelers en dan gaat het ook om een stukje acceptatie. Wil je als team iets bereiken, dan heb je meer dan elf spelers nodig. We spelen heel erg veel wedstrijden. Komende zondag wordt – als ik het goed heb – onze 17e wedstrijden van het seizoen, dat is voor een andere Eredivisie club de helft van het seizoen. Daarbij komt dat je ook zware wedstrijden speelt en je als team tactisch variabel moet zijn. Dan heb je meer topspelers nodig die in verschillende systemen kunnen spelen.”

Ten Hag: “Aan ons om het verschil daarin kleiner te maken”