© Proshots

Erik ten Hag heeft zijn eerste periode bij Ajax erop zitten. Samen met FOX Sports blikte hij terug op een hectisch seizoen. Tijdens het interview werd één moment uitgebreid besproken. De trainer van Ajax ging namelijk in op het beruchte moment tijdens Ajax – sc Heerenveen, toen Amin Younes weigerde in te vallen.

Ten Hag wilde Younes naar eigen zeggen belonen voor zijn sterke invalbeurt van een week eerder tegen Vitesse, maar de Duitser had blijkbaar geen behoefte om nog een handvol minuten mee te doen. De Ajax-trainer heeft in ieder geval geen spijt dat hij Amin Younes een mini-invalbeurt wilde geven. “Ik vind niet dat ik iets verkeerd heb gedaan,” aldus Ten Hag tegenover FOX Sports verslaggever Hans Kraay jr.

“Dit soort dingen horen toch niet bij Ajax?”, countert Kraay junior. “Hoezo? Je wil bij het team horen of je wil niet bij het team horen. Met dit soort dingen geef je een verkeerd signaal af.” Volgens Ten Hag ging er een heel proces aan vooraf.  “In die fase was Younes op weg naar Napoli. Hij kwam bij mij terug met de vraag of hij terug mocht komen en of ik hem bij de groep wilde hebben. Hij heeft daarna geïnvesteerd in zichzelf om weer aan te kunnen sluiten. Ik wilde hem iedere minuut de gelegenheid geven om zich te laten zien, maar die wedstrijd tegen Heerenveen vroeg daar niet om. Het gaat niet zozeer om die ene minuut.”

Kraay liet weten dat hij Younes beter een kwartier eerder kon laten invallen. “Die wedstrijd vroeg daar niet om, Hans. Ik had een counterspeler nodig en ik vind Justin Kluivert, die al op het veld stond, een betere counterspeler dan Amin.” Toch baalt Ten Hag van het incident. “Ik vind het jammer hoe het gelopen is: zowel voor mij, als voor Ajax, als voor Amin.”