Erik ten Hag zag zijn aanvoerder Matthijs de Ligt maandag als eerste verdediger ooit de Golden Boy Award in ontvangst nemen. De trainer van Ajax is niet bang dat alle aandacht De Ligt naar het hoofd zal gaan stijgen, zo zegt hij bij Ajax TV.

“Fantastisch, het is een heel prestigieuze prijs”, reageert Ten Hag. “Als je in dat rijtje komt is het prachtig en een heel mooi eerbetoon. Het is een heel jonge speler, maar hij heeft al een ongelooflijke weg afgelegd. Het duidt ook op wat hij allemaal kan, het duidt zijn potentie. Ik feliciteer hem hier van harte mee.”

De 19-jarige aanvoerder van Ajax is pas de eerste verdediger die de prijs wint. “Dat zegt wat”, aldus Ten Hag. “Vaak zijn het aanvallers die in het blikveld zijn. Het duidt zijn ongelooflijke talenten. Hij heeft het allemaal zelf verdiend: hoe hij ermee bezig is, hoe hij eraan werkt, hoe hij investeert. Dit is vooral ook een stimulatie om door te gaan.”

De oefenmeester denkt niet dat de aandacht zijn pupil te veel zal worden. “Hij is daar ontzettend nuchter over. Hij heeft ontzettend veel plezier in voetballen en in beter worden. Dan zie je hem genieten. Daar haalt hij ook elke keer de motivatie uit om een volgende stap te zetten. Dat zal met deze prijs ook zo zijn.”

De Ligt: “Spelen bij Juve met CR7 of bij Barca met Messi? Ik kies voor Ajax met Ziyech”