Over vijf dagen staat de eerste ontmoeting met Sturm Graz in de voorronde van de Champions League al op het programma. De voorbereiding is echter niet bepaald vlekkeloos verlopen. Trainer Erik ten Hag moet dan ook nog flink puzzelen over wie er woensdag aan de aftrap zullen verschijnen.

Donderdagmiddag speelde de A-ploeg in een oefenduel gelijk tegen Wolverhampton Wanderers (1-1), waarna League One-club Walsall FC ’s avonds zelfs met 2-0 won van de B-ploeg. Ook eerdere duels met onder andere Anderlecht en FC Nordsjælland gingen verloren en alleen van amateurs wisten de Amsterdammers te winnen.

Volgens Ten Hag is het echter voornamelijk belangrijk dat zijn spelers weer minuten in de benen hebben. “Ik wist van tevoren dat ik richting Sturm Graz nog een koffer vol met vraagtekens zou hebben”, zegt de Ajax-trainer in De Telegraaf. “Maar het belangrijkste is dat we nu mensen richting die negentig minuten hebben kunnen brengen. We zullen niet de absolute topvorm hebben, maar dat heeft geen enkele ploeg op dit moment.”

Volgens Ten Hag moet er dan ook niet te zwaar getild worden aan de oefennederlaag tegen Walsall. “Laten we vooral niet vergeten dat deze wedstrijd midden in het trainingskamp viel. Er is keihard getraind en dat hadden we in de opbouw ook nodig. Nu zullen we gas terugnemen. Ik weet zeker dat de spelers woensdag veel frisser zullen zijn. Er zijn nog wel drie, vier of vijf posities waarover ik twijfel richting het duel met Sturm Graz.”

Duidelijke taal van Overmars: ‘Not for sale’