© Proshots

Ajax heeft zaterdagavond met 0-2 gewonnen van Fortuna Sittard. Trainer Erik ten Hag was tevreden met de overwinning van zijn ploeg, al zag hij ook verbeterpunten. “Zeker het eerste uur staat het als een huis. Het laatste half uur gaat Fortuna wat opportunistischer spelen en heel veel risico nemen. Dan moeten wij het gewoon veel beter uitspelen. Fortuna kreeg nog een aantal kansen, maar wij kregen onvoorspelbare ruimtes waar we veel te weinig mee doen”, aldus Ten Hag in gesprek met Fox Sports.

Te snel eindpass

Ten Hag zag zijn elftal in de aanval te snel de eindpass opzoeken. “Wij gingen in de eindfase te snel op zoek naar de eindpass en als we nog een extra pass hadden genomen, dan hadden we voor rust al het verschil kunnen en moeten maken. Of ik dat kan verklaren? Nee, dat is soms de vorm van de dag. Ik denk dat we dat zeker ook beheersen. In de rust hebben we de nadruk erop gelegd en dan is het leuk dat het na rust wel lukt.”

Dolberg

In de tweede helft besloot Ten Hag Kasper Dolberg te laten invallen. De Deen maakte het gelijk waar, want een paar minuten na rust scoorde hij al het eerste doelpunt. “Dat is altijd lekker als je een nieuwe speler brengt en dat hij dan heel snel scoort. En wij gunnen het Kasper allemaal zo, want hij is er zolang uit geweest. Dit moet een geweldige motivatie voor hem zijn om de volgende stap te zetten. Hij heeft nog wedstrijdritme nodig om echt in het topritme te raken, maar dit zal hem zeker helpen.”

Hard duel

Aankomende dinsdag neemt Ajax het in de Champions League op tegen Bayern München. Ten Hag weet nog niet of hij over al zijn spelers kan beschikken. “Dat moeten we nog even afwachten. We hebben hier en daar een tikje opgelopen. Het was een vrij hard duel en er werd ook veel toegelaten. Zeker aan het einde toen het opportunistisch werd, toen hanteerden ze nog wel eens de botte bijl. Dus we moeten even afwachten hoe dat eruitziet.”