© Proshots

Erik ten Hag verwacht dat de selectie na het vertrek van Justin Kluivert en Hakim Ziyech intact blijft. De Ajax-trainer heeft tevens aangegeven dat er in elk linie een versterking wordt verwacht.

Verschillende buitenlandse topclubs hopen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong te contracteren, maar Ten Hag gaat ervan uit dat beiden komend seizoen nog in het Ajax-shirt spelen. Ten Hag sprak onlangs met de kern van de spelers over komend seizoen. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt hebben hierin aangegeven dat ze graag bij Ajax willen blijven. “Voor mij is het realistisch dat, los van Justin Kluivert en Hakim Ziyech, niemand meer vertrekt’, aldus Ten Hag. ‘Het speculeren is altijd in volle gang in een transferperiode, maar zowel Matthijs als Frenkie heeft aangegeven graag bij Ajax te willen blijven”, vertelt Ten Hag aan Ajax-watcher Freek Jansen.

Ten Hag rekent er ook op dat de selectie in de komende weken nog verstrekt wordt. Men wil een nieuwe verdediger, middenvelder en aanvaller toevoegen aan de selectie. Lisandro Magallán is nog altijd de eerste keuze als het gaat om een nieuwe verdediger, maar Ajax heeft ook al mogelijke alternatieven paraat. “Dat we de kern bij elkaar houden is het streven. Daarnaast richten we ons nog op een versterking in elke linie. Behalve de posities onder de lat. Met de contractverlenging van Kostas Lamprou is die positie voldoende bezet.”