Het einde van de blessure van Kasper Dolberg is nog altijd niet in zicht, zo maakte Ten Hag bekend op de persconferentie. De spits maakt wel stappen, maar een rentree dat nog even op zich wachten.

”Hij heeft nog geen teamtraining meegemaakt en stond 8 maanden buitenspel, dus hij moet eerst fit worden en goed trainen. Je zou de conclusie kunnen trekken dat het WK te zwaar was voor hem. De teleurstelling dat hij opnieuw geblesseerd raakt, dat is ontzettend vervelend voor hem en ons”, aldus de trainer.

Van december tot april was Dolberg uitgeschakeld met een voetblessure. Hij werd vervolgens klaargestoomd voor het WK, waar hij enkele minuten speelde voor Denemarken. Bij terugkeer bij Ajax kreeg hij last van een buikwandblessure, die nu al een tijdje voortsleept.

Ook de rentree van Daley Sinkgraven laat op zich wachten. Sinkgraven liep in november een knieblessure op: “Met Daley Sinkgraven moeten we voorzichtig zijn. Het is een hele nare blessure, waarmee we geen risico kunnen nemen”, aldus Ten Hag.

Dolberg: “Mijn toekomst ligt in Amsterdam”