Erik ten Hag heeft nog maar eens zijn zorgen geuit over het bomvolle programma. We zijn amper een maand onderweg en Ajax heeft alweer 10 wedstrijden achter de rug.

Pittige start

Het was dan ook een pittige start, aldus de trainer tegen Ajax TV: “De spelers stroomden op verschillende momenten binnen, omdat ze allemaal een andere zomer hebben beleefd. De een speelde interlands of een WK, andere jongens hebben langer rust gehad. Dan moet je dat allemaal bij elkaar brengen, omdat iedereen tegen Sturm Graz fit moest zijn, zowel fysiek als mentaal. Dat was wel even een uitdaging.”

Roofbouw

Het dwong Ten Hag tot een aantal noodgrepen, zoals het opstellen van Dusan Tadic, slechts 2 dagen nadat hij voor het eerst had meegetraind bij Ajax. Na een drukke maand volgt voor sommige Ajacieden nu wat rust, maar velen melden zich ook weer bij hun nationale ploeg. “We hebben nu de Nations League en de kwalificatie voor de Afrika Cup begint weer. Er is heel weinig ruimte voor rust. Het is eigenlijk idioot hoe de seizoenen zijn samengesteld. Er wordt een ongelooflijke roofbouw gepleegd op de speler. Dit kan zo eigenlijk niet verder gaan.”

Neres verlengt contract met een jaar