Marc Overmars gaf vlak voor de winterstop aan dat er niemand bij Ajax tussentijds zou gaan vertrekken. Toch vertrok Max Wöber naar Sevilla en wordt er vanuit China flink getrokken aan David Neres.

Concurrentie

Erik ten Hag gaat op de situatie in: “Op de posities van Max – links centraal en linkback – hadden we mede door de komst van Magallan en de terugkeer van Daley Sinkgraven behoorlijk wat concurrentie, voorin is het dunner. Over dit soort situaties heb ik dagelijks overleg met Marc. In dit geval staan we op het standpunt dat David niet weg mag. Wij hebben hem nodig en hij laat nog in alles zien dat hij graag voor Ajax speelt”, vertelt hij aan De Telegraaf.

Rol van de RvC

Hoewel Ten Hag en Overmars het erover eens zijn dat Neres in ieder geval het seizoen bij Ajax moet afmaken, is er nog een partij die roet in het eten kan gooien: de rvc. “In deze business kunnen er weleens botsende belangen zijn. De rvc moet daar hun verantwoordelijkheid in nemen. Als zij menen Neres te moeten verkopen, dan is dat hun keuze. Als het zou gebeuren, zal ik adviseren dat we een andere goede speler halen”, aldus de trainer.

‘PSG wil behalve De Ligt en De Jong ook derde Ajacied naar Frankrijk halen’