Erik ten Hag was blij met de 0-2-zege op Lille. Toch zag de hoofdtrainer ook nog voldoende aandachtspunten. “In de slotfase van de eerste helft stonden we op één of twee momenten niet goed. Dat is ook moeilijk tegen deze ploeg, dat met een vierkant op het middenveld speelt. Dat is zeker niet makkelijk. Lille is daarnaast fysiek ook zo sterk en er zit veel tempo in. Af en toe zorgen ze dan voor hectiek. Het is aan ons om dan het hoofd koel te houden”, laat hij weten aan Veronica.

En dat lukte niet altijd in de eerste helft. Noussair Mazraoui had zomaar een tweede gele kaart kunnen krijgen, maar de scheidsrechter leek hem te sparen. “Bij de tweede overtreding van Mazraoui heb ik Edson de warming-up laten starten. Het was toch een beetje onvoorspelbaar op het veld. Deze wedstrijd vroeg erom om te wisselen.”

Positieve punten zag Ten Hag uiteraard ook. Perr Schuurs en Lisandro Martínez vervingen de geschorste Blind en Veltman uitstekend. “Perr was uitstekend. Schuurs-Martínez is ook een goed duo. Dat hebben we in het begin van dit seizoen al gezien en dat hebben ze vandaag nog maar eens bevestigd. Schuurs heeft laten zien waarom wij hem hebben opgesteld.”

Ook de hoofdtrainer genoot van Ajax’ tweede goal. Het duo Promes-Ziyech sloeg wederom toe. “De timing van het lopen en de timing van het passen, dat moet allemaal perfect zijn. Heel veel dingen kun je organiseren als trainer, maar zo’n bal is topkwaliteit. Dat kun je er als trainer ook niet echt inbrengen.”

Tadic: “Deze zege is heel belangrijk”