© Proshots

Ten Hag zag zijn elftal dinsdagavond een zeer belangrijke overwinning boeken. Ajax versloeg Standard Luik met 3-0 en plaatste zich voor de play-offs van de Champions League. De Amsterdammers ontmoeten dan Dinamo Kiev.

Lesje geleerd

Ajax stond in de rust met 2-0 voor, wat ook zo was in de uitwedstrijd. De Amsterdammers hadden echter hun lesje geleerd. “We waren in de tweede helft opzoek naar de derde treffer. We hebben in de rust gezegd: goed gespeeld, maar nu moeten we het volhouden. We hadden vorige week in Luik de waarschuwing, toen werden we gemakzuchtig en leden we onnodig balverlies. Nu gingen we opzoek naar de 3-0 en dan is het over en uit.”

Wedstrijd tegen Heracles

Het klassenverschil tussen de wedstrijd van zaterdagavond tegen Heracles Almelo en die van dinsdagavond was erg groot. Ten Hag kan echter niet verklaren waarom Ajax dinsdagavond een stuk beter voor de dag kwam. “Dat is één wedstrijd. We hadden een iets andere bezetting, maar dit moet inderdaad wel de intentie van voetballen zijn die we moeten uitvoeren. We moeten dat inderdaad iedere wedstrijd brengen en ook negentig minuten brengen.”

Ziyech

Ten Hag haalde aan het eind van de wedstrijd Ziyech naar de kant. De middenvelder kreeg een staande ovatie van de supporters, wat hem duidelijk goed deed. “Ik wilde hem even rust geven, maar het duurde even totdat de bal uit het spel ging. Maar het was inderdaad ook een publiekswissel. Hij is hier inderdaad bekritiseerd en ik heb hem altijd proberen te steunen. Ik vind het een geweldige voetballer, het is een sieraad voor het Nederlandse voetbal en vandaag speelde hij inderdaad erg goed”, aldus Ten Hag in een interview met Ziggo Sport.