Ajax werd donderdagavond in de UEFA Champions League loting gekoppeld aan Bayern München, Benfica en AEK Athene. Erik ten Hag is blij met de loting. “We spelen tegen aantrekkelijke tegenstanders, maar het is wel perspectiefrijk”, begint hij tegenover Ajax TV.

Bayern München

“In pot 1 zaten heel veel aantrekkelijke tegenstanders, maar voor mij persoonlijk is Bayern natuurlijk leuk. Gezien mijn verleden bij de club en de vele contacten die ik daar nog heb. Ik kreeg direct al veel appjes vanuit Duitsland. Een geweldig weerzien”, vervolgt de hoofdtrainer, die in het verleden bij de Duitse grootmacht werkte. “Bayern is dé toonaangevende club van Duitsland. Ze zijn de laatste jaren onaantastbaar. Ze hebben een ongelofelijk sterke selectie, die bovendien al een aantal jaar bij elkaar is. Er zitten veel automatismen in dat team en dat is geweldig om tegen te spelen.”

“Ze kennen ons ook door en door”

Ten Hag weet het nodige van Bayern München. De club uit Beieren weet echter ook veel van Ajax, zo laat Ten Hag weten. Zo zaten de Duitsers in de kwalificatiewedstrijd tegen Standard Luik nog op de tribune. “Tegen elke tegenstander kan je punten pakken, maar we zullen elke wedstrijd heel erg goed moeten zijn om dat te kunnen realiseren. We moeten zorgen dat we zelf goed zijn. Ik ken Bayern, maar zij kennen ons ook goed. Ik weet dat ze regelmatig bij ons op de tribune zitten. Ik weet ook dat de assistent trainer in Luik op de tribune zat. Ze kennen ons ook door en door. En als dat overigens niet zo is dan informeren ze zich optimaal.”

 

Deze ploegen treft Ajax in de groepsfase van de Champions League