Erik ten Hag keek woensdagavond tevreden toe hoe zijn ploeg de finale van het bekertoernooi te bereiken, door Feyenoord met 0-3 te verslaan in de Kuip.

“Ik ben bijzonder tevreden. Het doel was om de finale te komen en we moesten wat goed maken. Dat hebben we ook duidelijk gedaan. Na een moeilijke beginfase hebben we ons in de wedstrijd geknokt. Uiteindelijk hebben we denk ik dik verdiend gewonnen”, aldus Ten Hag in gesprek met FOX Sports. “Er zat veel wilskracht en verbetenheid in de ploeg. Er stond echt een team. Bij fases hebben we ook wel aardig gespeeld”, aldus de trainer.

Eén speler verdiende nog wat speciale aandacht: Matthijs de Ligt. De aanvoerder speelde zijn 100e duel in Ajax 1 en maakte ook nog eens een fantastische goal uit een corner: “Hij steekt er ook veel energie in. Wij steken ook veel energie in spelhervattingen met Carlo L’Ami. Als je dan in de halve finale zo 2 goals maakt, dat geeft veel voldoening. Ik vind het een teamprestatie, maar De Ligt heeft echt als een aanvoerder gespeeld, als een leider.”