Een aantal spelers van Ajax zijn dinsdagnacht naar een club in München geweest om het goede resultaat tegen Bayern te vieren. Erik ten Hag maakt zich er niet druk over en vindt het alleen maar goed dat de spelers dit soort dingen met elkaar ondernemen. “Dat was voor een aantal jongens een mooie ervaring. Het wordt in andere landen anders beleefd. Het was niet heel uitbundig, maar het was een prima moment om even wat losser te zijn. Het was sowieso al laat na de wedstrijd. Ze hebben er nog een uurtje van genoten daar. Woensdag was een normale dag met een uitlooptraining op het programma. Daar waren ze gewoon fit genoeg voor. Ik ben zelf ook speler geweest, dus ik weet wat er in een spelersgroep rondgaat. Het is alleen maar goed als ze dingen willen ondernemen met elkaar. Ze hebben daarvoor ook een goed moment uitgekozen, omdat ze een prima prestatie leverde en we redelijk veel tijd hadden tot aan de wedstrijd van zondag tegen AZ. Er zijn zeker geen boetes uitgedeeld”, laat de hoofdtrainer weten op de persconferentie.

Teambuilding

Ten Hag is ook erg te spreken over het teamproces van zijn selectie. “Teambuilding is ontzettend belangrijk. Je doet het niet met elf spelers, maar met de hele selectie. Ja, dat zie ik zeker terug op de trainingen en in de wedstrijden. Als je kijkt naar hoe de bank reageert als we scoren of hoe Andre en Matthijs reageren op de ploeg na de tegengoal van Bayern afgelopen dinsdag. Die reactie van Onana en hoe Matthijs daar persoonlijk optrad, dat geeft een impact op de ploeg.”

Persoonlijkheid

“Arjen Robben heeft ook die professionaliteit en persoonlijkheid”, vervolgt Ten Hag. “Hij is voor de Nederlandse talenten echt een voorbeeld daarin. Bij Dusan hebben we ook zeker naar zijn persoonlijkheid gekeken. Daarom is hij nu ook tweede aanvoerder, dat heeft ook daar mee te maken.”

Ten Hag over belangstelling voor Van de Beek: “Dat is toch prachtig”