Erik ten Hag kijkt met een goed gevoel terug op de ‘zakelijke overwinning’ op NAC Breda. Ajax wist met 3-0 te winnen in het Rat Verlegh Stadion. “Je had liever met 5-0 gewonnen, maar je moet je zegeningen tellen als je bij NAC met 3-0 wint en zakelijk en goed hebt gespeeld. Dan moet je tevreden zijn”, vertelt de hoofdtrainer van Ajax aan FOX Sports.

Ajax had het in de eerste helft lastig met het compact staande NAC. “NAC had al aangekondigd dat ze de ruimtes klein zouden houden en aan de opstelling zag je ook dat ze compact gingen spelen. Ik denk dat we de 0-1 hebben afgedwongen. Natuurlijk is het een eigen goal, maar we spelen daar wel op met ingestudeerde corners.”

Ten Hag was tevreden over David Neres en Klaas Jan Huntelaar. “We weten hoe goed David kan voetballen vanuit verschillende posities. Ik denk dat hij het prima heeft gedaan met veel beweging en dreiging. Hij had alleen wat pech in de afronding. Ook de drive van Huntelaar vind ik fantastisch. De gretigheid, de hongerigheid, hij gaat altijd voorop en dat op die leeftijd. Dat straalt af op de rest en dat moet voor iedereen een voorbeeld zijn.”

De Ligt: “Was moeilijk om er doorheen te komen”