Ajax won zondag eenvoudig met 5-1 van ADO Den Haag. Erik ten Hag is tevreden over het optreden van ploeg. Vooral over het aantal gecreëerde kansen. “Ik ben zeker tevreden met dit resultaat. De tegenstander speelde heel compact met vijf achterin en dat plan moesten ze al eigenlijk al heel snel loslaten. Ik geloof dat ze daarna nog twee keer van tactiek zijn gewisseld en daar hebben we telkens goed op geanticipeerd”, laat de hoofdtrainer weten aan FOX Sports.

Kritisch

Zoals altijd zijn er ook nu verbeterpunten. “De ploeg wilde zelf ook doorgaan en meer scoren. Andre was doodziek van die tegengoal. Het was een geweldige goal. De vrije trap mag daar alleen niet ontstaan. Daar moeten we kritisch op zijn. Maar de vrije trap zelf was prachtig. Daarnaast is Klaas Jan doodziek dat hij niet heeft gescoord vandaag.”

Veel kansen

Ten Hag was zeer tevreden over het aantal kansen dat zijn ploeg kreeg zondagmiddag. “We hebben geweldig veel kansen gecreëerd vandaag en dat is prachtig om te zien. Daar had Klaas ook een hele goede rol in doordat hij constant in beweging was met zijn loopacties. Al met al hebben we het publiek vermaakt, drie punten en we zijn door blijven gaan.”

Ajax eenvoudig langs ADO Den Haag na kansenregen