Ajax werd donderdag, tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League, gekoppeld aan Chelsea, Valencia en Lille. Erik ten Hag ziet kansen voor zijn ploeg, al geeft hij toe de tegenstanders niet erg goed te kennen, zo zegt hij tegenover Ajax TV.

“Het zijn drie mooie tegenstanders. Er zit ook perspectief in, al kan ik op dit moment niet exact de krachtsverhoudingen inschatten”, aldus de Ajax-trainer. “Ik ken Valencia en met name Lille onvoldoende om daar wat over te zeggen, hoe dat ten opzichte van ons staat. Chelsea ken ik iets beter, met natuurlijk een nieuwe coach, oud-speler Frank Lampard.”

“Chelsea is door de jaren heen een geweldige ploeg, die ook al een tijdje bij elkaar is. Er zijn niet veel veranderingen, alleen Eden Hazard is vertrokken en Christian Pulisic is terug. Ik denk dat het een op elkaar ingespeeld geheel is”, vervolgt Ten Hag, die over Valencia en Lille minder kan zeggen. “Ik ken de ploeg van Valencia niet, behalve natuurlijk Jasper Cillessen. En Lille heb ik vorig seizoen eerlijk gezegd niet zien spelen. Maar als je in die competitie, die fysiek ontzettend zwaar is, tweede wordt, dan moet je goed zijn. Verder weet ik er weinig van. Ons analistenteam gaat dit weekend al op pad, om de tegenstanders live te gaan zien.”

Hoewel Ajax met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne een aantal belangrijke spelers kwijtraakte, is Ten Hag tevreden over zijn selectie. “Ons huidige niveau is aanvaardbaar, maar het is ook duidelijk dat we nog een aantal puzzelstukjes hebben te leggen. En ook dat er potentie in de groep zit is klip-en-klaar”, zegt de oefenmeester, die de ambitie uitspreekt te willen overwinteren in de Champions League. “Alleen nu zullen we moeten gaan verbeteren. Om Europees te kunnen overwinteren zullen we beter moeten worden. Het zal zeker geen vanzelfsprekendheid zijn.”

Bekijk het hele interview met Ten Hag hier: