Erik ten Hag is erg positief over zijn spelersgroep. Zoals bekend heeft de hoofdtrainer een luxeprobleem met de vele keuzes die hij kan maken. De spelers die in het veld staan, zijn gedisciplineerd en zorgen ervoor dat het organisatorisch goed staat binnen de lijnen.

“We zijn heel gedisciplineerd in het uitvoeren van onze taken. Verdedigen komt vanuit het hele elftal. In het hele elftal zit een soort bewustzijn. Dat doen ze erg goed met elkaar. Er kunnen altijd dingen beter. We hebben de nadruk in de organisatie gelegd om te kunnen pressen. Die momenten moet je herkennen. Je moet snel kunnen anticiperen. Helemaal in het topvoetbal. Aan de bal willen wij veel positiewisselingen, ook om de tegenstander in verwarring te brengen. Dan is het zaak om snel terug in positie te komen als je de bal verliest. Daarin kunnen en moeten we nog sneller handelen”, vertelt hij op de persconferentie.

Restverdediging

In de beginfase tegen Benfica leed Ajax een aantal keer slordig balverlies, waardoor de Portugezen razendsnel eruit konden komen en gevaarlijk werden. “Wat we toen niet goed deden, was dat de restverdediging niet goed stond. Daardoor kwamen we een aantal keer goed weg tegen Benfica. Dat hadden we kunnen voorkomen. We hebben er goed van geleerd.  Want na de beginfase kregen we dat aardig onder controle. In de Eredivisie kom je daar mee weg, maar in de Champions League worden ze dan enorm gevaarlijk.”

Ten Hag: “Onana geeft de ploeg zekerheid”