© Proshots

Ajax won zaterdagavond met 3-0 van FC Groningen. De Amsterdammers speelden de Noordelingen gemakkelijk weg, maar wisten het niet volledig in score uit te drukken. Desondanks is Ten Hag tevreden over zijn elftal. Voor de camera’s van Fox Sports reageert de oefenmeester op de wedstrijd.

Lange tijd 1-0

“Ik denk een prima wedstrijd, prima gespeeld ook, maar ik denk dat we alleen de score nog meer hadden moeten uitdrukken”, zo analyseert Ten Hag de wedstrijd. ‘Zeker de fase na rust, want toen bleef hij lang 1-0. Dan moet je het tempo verhogen en hoog houden. Dan creëer je meer kansen en dat zat er ook in, want ik denk dat Groningen het moeilijk had. Nu blijft het vrij lang 1-0 en pas bij de 2-0 is het een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Dan wordt het makkelijker.”

Gemakzucht

Zoals gezegd was de fase na rust slordig. Het leek op gemakzucht, maar Ten Hag ziet dat toch anders. “Het was geen gemakzucht, maar ik denk dat het allemaal vrij gemakkelijk ging. We hadden een goed gevoel over de eerste helft en de manier hoe we speelden, tot aan twintig meter voor de goal. Daarna moet er meer bezetting in de zestien meter komen, want daar stond Huntelaar toch wel vaak alleen.”

Goed gevoel

De overwinning van zaterdagavond is belangrijk voor Ajax. De Amsterdamse ploeg wacht namelijk een belangrijke week. “We hebben in ieder geval de draad weer opgepakt. En dat zei ik ook vooraf: kom gelijk weer in het goede gevoel. Dat hebben we zeker behouden.” (…) “Drie keer gescoord, de nul gehouden, weinig weggegeven, behoorlijk wat gecreëerd. We hadden alleen nog wat effectiever kunnen zijn.”