Erik ten Hag is erg tevreden op zijn ploeg. Ajax speelde dinsdag met 1-1 gelijk tegen Bayern München en had wellicht zelfs wel kunnen, zo niet, moeten winnen in de Allianz Arena. “Vooraf teken je voor een punt. Al hebben we natuurlijk van te voren wel vertrouwen in onszelf”, begint Ten Hag tegenover Ziggo Sport.

“We kenden een moeilijk begin. Maar kwamen al vrij snel in ons eigen spel”, vervolgt hij. “We hebben heel verdiend een punt meegenomen, maar er had wel meer ingezeten. We kregen drie of vier grote kansen na rust en daar moet je er gewoon minimaal één van maken.”

Feliciteren

“We hadden Bayern goed geanalyseerd en wisten waar we ze pijn konden doen. En dat was vooral met hoge druk. Als je op balbezit kunt spelen, dan worden zij wat zwakker op het middenveld. Met Tadic creëerde we vaak een overtal situatie op het middenveld, waarmee ze het in de counter erg lastig hadden. We hadden een aantal keer sneller kunnen schakelen. Ja, je mag ons feliciteren met een punt. Zeker met de manier waarop we gespeeld hebben.”

Van Gaal: “We hadden ook kunnen winnen hier”