© Proshots

Erik ten Hag heeft vanuit Duitsland gereageerd op de komst van Dusan Tadic naar Ajax. De trainer is dolbij en laat dat merken ook. “Ik ben uiterst content dat wij een speler als Tadic kunnen binden”, vertelt hij aan Ajax TV. 

“De komst van Tadic is een ongelooflijk goeie zaak voor Ajax en voor deze spelersgroep. Hij kan een ongelooflijk rendement hebben en bijdragen aan het resultaat van Ajax”, aldus de trainer van de Amsterdammers.

Ten Hag ziet in Tadic een leider voor de selectie. “Hij kan de ploeg bij de hand nemen, zowel op als buiten het veld. Hij moet een van de leiders worden in deze ploeg. Hij moet de ploeg mede gaan sturen, zowel verbaal als non-verbaal. Daar heb ik hoge verwachtingen van.”

“Hij is een speler met veel ervaring, die op het hoogste niveau heeft gespeeld in de Premier League en nu op het WK. Zijn komst is geweldig voor Ajax en de supporters van de club, maar ook voor het Nederlands voetbal. Tadic is een voetballer voor wie de ArenA volloopt.”

Het is nog niet bekend wanneer Tadic precies aansluit bij Ajax omdat hij op dit moment nog op het WK actief is. “We gaan volgen hoe ver hij gaat komen en van daaruit gaan we bepalen wanneer hij gaat instromen.”