Erik ten Hag zag zijn ploeg in Alkmaar met 1-0 onderuit gaan en zou de titelkansen weer uit handen geven. Waar lag het volgens hem aan?

Met name in de passing was Ajax erg slordig: “We moeten balvaster spelen. We spelen wel op hun helft, maar moeten vaster aan de bal zijn”, aldus Ten Hag tegen FOX Sports. “We verliezen hier met z’n elven en normaal zijn we vaster aan de bal. Nu waren we dat niet en dan creëer je zelf weinig”, aldus de trainer.

Het was voor Ajax alweer het 43e duel van het seizoen, waardoor ook de vraag rijst of de vermoeidheid er niet langzaam maar zeker in sluipt. Ten Hag wuift dat weg: “Dat proberen ze ons aan te praten. Ik denk dat niet, als ik zie wat we in de tweede helft nog kunnen brengen en de kansen die we dan nog creëren.”

Vermoeidheid of niet, door de nederlaag van Ajax loopt het gat met PSV weer op naar 5 punten. En dat terwijl over twee weken het onderlinge duel op het programma staat. Maar Ten Hag geeft nog niet op: “Dit is een dreun, maar we moeten verder. We weten dat we beter kunnen en de strijd is nog niet gestreden.”

De Ligt: “We waren niet onszelf vandaag”