© Proshots

Ajax speelde zaterdag twee oefenwedstrijden, waardoor veel spelers veel minuten konden maken. Erik ten Hag is blij de fitheid van zijn selectie. “Qua fitheid maken we goede stappen. Er zijn nog wat kleine pijntjes, maar voor de rest zijn we zo goed als fit en dat is heel erg belangrijk in deze fase”, vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

“Nu kunnen we ook langzaam spelers 90 minuten gaan laten spelen”, vervolgt Ten Hag. “Er zat een bepaald soort gif in deze wedstrijd. Ik ben blij met deze weerstand voor mijn ploeg, want dat kan je over twee weken ook gaan verwachten.”

Tot slot verwacht de hoofdtrainer van Ajax volgende week veel spelers terug te hebben. Op maandag komt Hakim Ziyech terug en in de loop van de week verwacht hij ook Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Siem de Jong en de andere WK-gangers bij de groep. “Ik verwacht dat Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Siem de Jong in de loop van volgende week volledig kunnen aanhaken bij de groep. Ik denk dat ze volgende week wel wat minuten kunnen gaan maken.”