Erik ten Hag is zeer te spreken over Klaas Jan Huntelaar en Dusan Tadic. De hoofdtrainer vindt het bijzonder goed hoe gedreven en professioneel het tweetal is. “Hoe Klaas Jan zijn reserverol van de laatste weken oppakt is fantastisch. Het is nooit een uitgemaakte zaak wie de eerste spits is. Hij wil altijd spelen en traint altijd maximaal. Hij is gedreven en brengt daarnaast kwaliteit. Als hij invalt brengt hij altijd iets. Hij is een voorbeeldprof en veel spelers kunnen een voorbeeld aan hem nemen. Chapeau”, vertelt Ten Hag op de persconferentie.

Toekomst Huntelaar

Komende zomer loopt het contract van de spits af. In het voorjaar zullen Ajax en Huntelaar gaan kijken wat het beste is voor de toekomst. “We zullen met z’n allen in het voorjaar gaan kijken wat de beste keuze is. We zullen een uitgebreide analyse gaan maken in de winter en zullen standpunten gaan uitwisselen met elkaar en Klaas Jan. Hij zou ook wel iets kunnen betekenen bij de club als jeugdtrainer in de toekomst bijvoorbeeld, maar daar heb ik verder nooit met hem over gesproken.”

Tadic

Ook is de hoofdtrainer zeer te spreken over de professionaliteit van Dusan Tadic. De Serviër is een goed voorbeeld voor de jonge spelersgroep. “Er zijn veel voorbeelden te geven van dingen die hij doet. Hij traint bijvoorbeeld nog vaak individueel. Vaak komt hij ’s middags nog op de club om langer door te trainen en zijn lichaam in top conditie te houden. Als hij in tijdens de interlandperiode gespeeld heeft en terug komt, dan wil hij graag twee dagen voor onze wedstrijd weer met de groep meetrainen. Zo kan hij zichzelf voorbereiden en focussen op de wedstrijd. Hij is op en top prof en wilt niets aan het toeval overlaten.”