Na het afgelopen seizoen zijn de Ajacieden in trek. Er zijn momenteel veel geruchten over spelers van Ajax. De Amsterdamse club staat er nuchter in, zo liet Erik ten Hag vrijdagmiddag op de persconferentie in De Lutte weten. “Wij staan er vrij nuchter in. Op dit moment is het nog vrij rustig. We weten dat er spelers kunnen gaan vertrekken, maar ik denk dat we ook een hele grote kern gaan behouden. Ziyech kan bijvoorbeeld vertrekken, maar er is ook een grote kans dat hij hier blijft. We weten het nu nog niet.”

De onzekerheid over de selectie heeft elke trainer mee te dealen. Wel probeert Ajax er alles aan te doen om spelers in Amsterdam te houden. “Het is voor iedere trainer lastig om daar mee om te gaan. Onze spelers zullen na afgelopen jaar meer in de belangstelling staan dan bij andere clubs. Wij proberen ons daar gewoon zo goed mogelijk op voor te bereiden. En dat hebben we gedaan in het voortraject. Nu is het afwachten hoe de ontwikkelingen gaan zijn op de transfermarkt. We zullen gaan vechten voor iedere speler om hem te behouden.”

Proactief

Begin deze week werd met Quincy Promes de eerste grote aankoop gepresenteerd. “Met Quincy Promes hebben we proactief gereageerd. Het kan gaan zijn dat meer spelers willen blijven en dan hebben we een hele mooie selectie met veel concurrentie, wat alleen maar goed is.”

Officieel: Promes voor 5 jaar naar Ajax