© Proshots

Ajax heeft aan de topper in Eindhoven tegen PSV één punt overgehouden. Nadat Promes Ajax in de tweede helft op voorsprong zette, trok Malen de stand gelijk. Ten Hag baalde hiervan: ‘We misten de scherpte voorin. We dicteerden de wedstrijd en creëerden kansen, waarna we op een 1-0 voorsprong kwamen. Dan is het doodzonde als je de wedstrijd nog weggeeft, door een domme fout’, aldus Ten Hag tegenover FOX Sports.

In de beleving van Ten Hag was het krachtsverschil duidelijk te merken op het veld. ‘Wij hebben gecontroleerd en de wedstrijd gemaakt. We kregen kansen via Neres, Promes en Tadic. Van PSV heb ik niet veel kansen gezien. Het totale verdedigen van de ploeg was uitstekend’. Doelpuntenmaker Promes mocht na zijn goal blijven staan, terwijl hij op het punt stond om gewisseld te worden. ‘Met Donny hebben we iemand die scherp is in de zestien. Na de goal koos ik voor Neres, aangezien Promes verdedigend sterker is’.

Volgens Ten Hag had de tegengoal van Malen niet met tactiek te maken. ‘Het centrum was niet gedekt en wij laten een man lopen. Als er gewoon met hem mee wordt gelopen is er niks aan de hand. We zijn nog in ontwikkeling, en zeker in balbezit moet het nog beter. Als we scherper zijn kunnen we tegenstanders echt pijn gaan doen.’ Ten Hag was uiteindelijk tevreden over de manier van spelen. ‘Dat je de wedstrijd zo onder controle hebt, is een compliment voor de ploeg.’

Aanstaande woensdag volgt voor Ajax een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.