Erik ten Hag was na afloop kritisch op het spel van Ajax voor rust tegen Benfica. Ajax kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand en kwam zelf moeizaam tot kansen. “We hadden vooraf afgesproken hoog te staan en initiatief te nemen, maar dat deden we te weinig. Benfica speelde niet heel goed, maar wij hielpen ze in het zadel. Ze komen door een fout op voorsprong. We hebben te weinig afgedwongen. De eerste helft was gewoon matig”, vertelt de hoofdtrainer in gesprek met Veronica.

Weerbaarheid

“Ik moet de ploeg wel complimenten geven voor hoe het zich weer in de wedstrijd heeft geknokt. De weerbaarheid was heel erg goed”, vervolgt hij. “We kwamen op gelijke hoogte en dat was de beste fase van de wedstrijd van ons. We kregen toen grip op de wedstrijd. Er waren meerdere spelers onzichtbaar. Met Hakim weet je dat hij één of twee momenten heeft in een wedstrijd. Daar gok je niet op, dat weet je gewoon.”

Ajax en Benfica speelden allebei erg fel met veel overtredingen. “Je moet in dit soort wedstrijden op het randje spelen. Je moet je niet laten provoceren en uit laten lokken. Dat hebben we goed gedaan. Ze lokken overtredingen uit en maken schwalbes.”

Onana baalt: “Ik maakte een grote fout”