© Proshots

Ajax dat op jacht is naar een plek in de groepsfase van de Champions League heeft vanavond met 2-2 gelijk gespeeld tegen het Belgische Standard Luik. Makkelijk ging het niet voor de Amsterdammers, de tweede helft was een zware zo had Standard genoeg kansen om de stand gelijk te trekken of zelfs op voorsprong te komen. Tagliafico geeft zijn directe tegenstander na dik een uur iets te veel ruimte, en Tadic vergeet Carcela aan te pakken en dat wordt afgestraft. Carcela wist te scoren na zijn zoveelste schot van afstand. Net voor tijd trekt Standard de stand ook nog gelijk, Mazraoui gaat in de fout en veroorzaakt een penalty die benut wordt door de Belgen. Ajax maakt het zichzelf onnodig moeilijk en had de kans om de wedstrijd deze avond al te beslissen, maar deed dat niet.

Doodzonde

Ook Erik Ten Hag zag dat dit niet nodig was: “Heel erg zonde, vooraf ben je blij met 2-2. Maar als je zag wat voor kansen er liggen de tweede helft, we werden heel onnauwkeurig, ook in de afwerking, we krijgen een mega grote kans op 0-3 dan is dat doodzonde. Op het einde geven we nog een strafschop weg waardoor je 2-2 speelt, wat opzich een goed resultaat is maar er had meer in gezeten.” Zo verteld Ten Hag tegenover Ziggo Sport.

Onnauwkeurigheid

Het laatste half uur leek Ajax het kwijt te zijn en geen antwoord te hebben op de overtuiging van de Belgen: “Hun gaan meer komen, ze moeten. Je moet dan de bal vast houden, juist als hun zo drukken krijg je de kans om meer kansen te creëren. Maar we raakte de bal te snel kwijt. Het stond defensief wel goed, uiteindelijk krijg je twee goals tegen uit een afstandsschot en een penalty dus de defensieve organisatie stond wel goed, maar het is doodzonde.”

Frustratie

Ten Hag lijkt gefrustreerd maar is dat niet zo zegt hij zelf: “Gefrustreerd ben ik niet, ik denk dat we goede dingen hebben gezien. Van te voren ben je blij met 2-2, we moeten hier van leren, van de tweede helft. Volgende week zijn we weer een week verder. Zij gaan hun derde competitie wedstrijd spelen, Daley Blind speelt voor het eerst in de basis en Frenkie de Jong speelt voor het eerst op het middenveld tegen het einde kan het meespelen.”

Man of the Match

Dusan Tadic was de man van de wedstrijd aan de kant van Ajax: “Ik denk dat hij prima heeft gespeeld, maar niet alleen Tadic, de hele voorhoede speelde goed. We hebben genoeg grote kansen gehad. Het gevoel dat blijft hangen is dat je hier met een overwinning had weg moeten gaan.”