Erik ten Hag is zeer tevreden over het vertoonde spel van Ajax in de eerste groepswedstrijd van de UEFA Champions League. In de Johan Cruijff ArenA werd AEK Athene met 3-0 verslagen. “We hebben geweldig gespeeld, heel volwassen. We waren heel geduldig, maar speelden wel in een hoog tempo en kwamen goed tussen de linies. Tegen zo’n ploeg ga je niet heel veel kansen creëren, dus je moet scherp zijn op de juiste momenten en dan toeslaan”, begint de hoofdtrainer zijn analyse in gesprek met Veronica.

Brede kern

“Ik heb al vaker gezegd: we hebben meer dan elf basisspelers. De jongens die erin kwamen hebben het stuk voor stuk geweldig gedaan. Ze hebben zichzelf ingepast in het team en zijn meegegaan in het niveau. Dat laat nog maar eens zien dat we een brede kern hebben”, vervolgt Ten Hag over zijn wisselspelers. Bij Ajax begon Carel Eiting in de basis. “We speelden tegen een ploeg die heel gesloten speelt. Dan heb je voetballend vermogen van achteruit nodig. Carel doet het al wekenlang geweldig, al het hele seizoen. Dus dan komt Carel erin. Ik zie heel veel spelplezier bij mijn spelers. Ik denk dat we vandaag heel veel uitblinkers hadden.”

Rasvoetballer Kasper Dolberg

Kasper Dolberg maakte zijn rentree na lang blessureleed. “Hij heeft heel lang niet gespeeld, acht maanden. Terwijl de competities al bezig zijn, moet hij nog zijn wedstrijdritme gaan terugvinden. We moeten hem zo veel mogelijk inpassen. Het is een rasvoetballer, dat zag je toen hij erin kwam. Maar dat hij nog niet honderd procent is, was ook duidelijk.”

Tadic: “Hebben laten zien dat Ajax in de Champions League hoort”