Voor de camera van Ziggo Sport stond een tevreden coach na afloop van PAOK – Ajax. Erik ten Hag vond de 2-2 uitslag in Thessaloniki een prima resultaat. Echter de coach was ook kritisch en vond dat Ajax ook een mindere fase kende. Deze fase viel samen met het uitvallen van spits Dolberg. In deze fase vielen dan ook de twee goals. En het had nog erger gekund. Maar Ten Hag zag ook dat zijn team na de mindere fase veerkracht toonde.

Aanpassing in de rust

Ten Hag vond dat de tegenstander goed was geanalyseerd. Ze wisten de punten waar ze de tegenstander pijn konden doen. Maar Ajax kon in de opbouw de vrije man niet vinden. Daardoor was de afstemming vaak niet goed, vond de coach van de Amsterdammers. In de rust heeft Ten Hag dit recht kunnen zetten. Hij hamerde daarbij vooral op een betere veldbezetting en de pressing op de verdediging van de Griekse tegenstander. En dat hielp. Ajax kreeg in de tweede helft de controle weer terug. Ten Hag vond dat het daarom ook een goed resultaat was geworden, maar hij gaf daarbij ook direct aan dat het nog niet is gedaan. Ten Hag gaf verder aan, dat Ajax aanstaande zaterdag tegen Emmen een goed signaal moet afgeven. “We waren nu 70 minuten de baas, maar ik wil graag dat dit 90 minuten wordt”.

Donny is erbij!

Tot slot ging Ten Hag nog in op de situatie rond Van de Beek. “Er staat geen privé-jet klaar voor Donny”, grapte de trainer. Ten Hag gaf aan Ziggo Sport aan dat er niets te melden was en dat hij er vanuit gaat dat Donny volgende week gewoon aan de aftrap staat.