Erik ten Hag zag zijn ploeg zondag hard onderuit gaan in Rotterdam: 6-2. De hoofdtrainer baalt er van dat zijn team niet meer zo gedisciplineerd speelt als voor de winterstop. “We zijn volledig afgetroefd. We zijn nog wel goed aan de wedstrijd begonnen en kunnen zelfs op 0-2 komen na een goede eerste goal. Wat er daarna gebeurde had denk ik toch te maken met naïviteit. Twee keer werden we bij een spelhervatting van ons geklopt in een omschakelmoment. Ook omdat we niet mee liepen met onze tegenstanders”, laat hij weten aan de NOS.

Veel tegengoals

“Je moet de weerbaarheid hebben om daar in te blijven en dat hebben we niet gedaan. Dat is niet goed. Zo veel tegengoals is slecht en dat beseffen we ons. Het kantelpunt was denk ik de 1-1, waarna ook nog de 2-1 viel. We kwamen toen nog wel terug in de wedstrijd. Na de 3-2 vlak voor rust kwamen we niet meer in de wedstrijd”, vervolgt Ten Hag, die zich met de selectie wil gaan richten op hoe ze weer terug kunnen raken in de flow van voor de winterstop. “De manier waarop we vandaag zijn afgetroefd staat ons allemaal niet aan. We moeten ons richten op hoe we dat gaan veranderen.”

Discipline

Iets wat voor de winterstop bijvoorbeeld enorm goed ging, was het gedisciplineerd uitvoeren van de taken. “We waren in de eerste seizoenshelft ook goed. Maar we moeten beseffen waarom we toen goed waren. En toen waren we gedisciplineerd in onze taken, als team bleven spelen en bleven door vechten in wedstrijden.”

Ziyech: “Het stortte als een kaartenhuis in elkaar”