De internationals druppelden deze week weer binnen op de club. Veel Ajacieden waren de afgelopen week afwezig vanwege interlandverplichtingen. Vanaf morgen start een nieuw blok van het seizoen, waar in 22 dagen 7 wedstrijden zullen worden gespeeld. “De interlandperiode is voor heel veel spelers heel positief geweest. En zo zijn ze ook bij de club weer terug gekomen. We hebben er weer heel veel zin in”, begint Erik ten Hag op de persconferentie met vertellen.

Meer respect

Over veel Ajacieden werd lovend gesproken en geschreven, maar niet over iedereen. Zo waren de analisten kritisch over Daley Blind. Onterecht, zo vindt Ten Hag. “Blind zullen we bij Ajax vooral gebruiken als centrale verdediger. Wat de Bondscoach beslist is zijn keuze natuurlijk, daar gaan we niet over. Tegen Kiev heeft hij ook in die rol gespeeld en toen speelde hij erg goed. Ik vind dat er onnodig veel kritiek werd geuit op Daley. Hij is met het Nederlands Elftal derde van de wereld geworden en verdiend meer respect.”

Oppakken

Ajax sloot het eerste deel van het seizoen af met het behalen van de Champions League en een zeer overtuigende zege op Vitesse. De hoofdtrainer wil dat goede gevoel nu weer gaan oppakken. “We hebben veel progressie geboekt. Dat hebben we onder andere laten zien tegen Dinamo Kiev en Vitesse. Het is nu zaak om dat weer op te pakken. We wilden het voor de interlandperiode goed afsluiten, dat hebben we gedaan. Nu willen we gelijk weer in het goede gevoel terug komen, zoals voor de interlandperiode.”

Dolberg speelt maandag bij Jong Ajax, rentree nabij