© Proshots

Het is Ajax met hangen en wurgen gelukt om zich te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. PAOK werd over twee duels met 5-4 verslagen. Uit werd het 2-2, thuis wonnen de Amsterdammers met 3-2. Erik Ten Hag keek toe hoe Ajax vocht voor deze moeizame overwinning. Ook hij zag dat het niet altijd even goed was aan de kant van zijn ploeg, toch was hij niet geheel ontevreden over het optreden van zijn ploeg. In gesprek met Ziggo laat hij zijn licht schijnen over de gewonnen strijd.

Hectiek

“Het was een hectische wedstrijd waar een hoop niet goed ging. Ze hebben er wel heel hard voor gevochten. Ik heb goede weerbaarheid gezien.” Ajax kreeg maarliefst drie penalty’s van de arbiter, alle drie terecht maar toch is dit opmerkelijk te noemen. Dusan Tadic ging drie keer achter de bal staan, miste de eerste waardoor PAOK op voorsprong bleef staan: “Die penalty missen is een enorme domper daar moet je maar mee om kunnen gaan als ploeg.” Voegde Ten Hag daar aan toe.

Problemen in laatste linie

Het stond verdedigend bij Ajax niet goed, er waren veel ruimtes voor PAOK om een counter op te zetten achter de laatste linie. Dit kwam niet alleen doordat de verdediging te ver weg stond, maar ook omdat er teveel gelopen werd met de bal en er balverlies geleden werd. Hierdoor kreeg PAOK de kans om een counter op te zetten: “De restverdediging was niet goed, we gingen daar niet goed mee om. Met dribbelen en onnodig balverlies breng je hun in de counter dat is onnodig. Dat is iets wat we moeten verbeteren. De laatste linie stond veel te ver weg. Willen we succesvol zijn in Europa moet dat echt beter. We hebben met vlagen erg goed gespeeld. Goede aanvallen gezien.”