© Proshots

Erik ten Hag rekent in ieder geval op WK-gangers, Schöne, Dolberg en Tagliafico als de wedstrijd tegen Sturm Graz op 25 juli voor de deur staat, zo vertelt hij aan Voetbal International. Mocht Hakim Ziyech op 25 juli nog steeds voor Ajax spelen dan staat ook hij in de basis.

De hoofdcoach van Ajax kijkt tevreden terug op het trainingskamp in Duitsland. “We hebben hier weer een volgende stap kunnen zetten’, aldus Ten Hag tegen VI. ‘Op fysiek vlak, maar ook in de ontwikkeling van onze spelprincipes.”

Ten Hag verwacht dat hij de komende weken weer over een brede selectie kan beschikken. Donny van de Beek bleef in Amsterdam achter om zijn lies wat rust te geven en ook Frenkie de Jong herstelt nog altijd van zijn enkelblessure. Siem de Jong liep vorige week tijdens de eerste veldtraining een kuit blessure op. Of hij spoedig kan aansluiten is nog niet zeker. “Dat is heel vervelend, want deze weken zijn belangrijk om een goede basis te leggen. Hopelijk kan Siem spoedig aansluiten, maar dat is nu nog moeilijk te zeggen.”

Mocht Hakim Ziyech nog onder contract staan bij Ajax, dan meldt hij zich gewoon op 9 juli in Amsterdam. AS Roma zou een contract voor vijf jaar klaar hebben liggen voor de spelmaker van Ajax alleen komen de Amsterdammers er maar niet uit met Roma. Ook Dusan Tadic, die afgelopen woensdag toch wel verrassend werd vastgelegd, zal de komende weken nog rust krijgen. “Dat is logisch. Dusan heeft een zwaar seizoen gehad in de Premier League, zonder winterstop. Vervolgens sloot hij vrijwel direct aan bij Servië om zich voor te bereiden op het WK. Na zijn vakantie, over ongeveer drie weken, zal Dusan aansluiten bij de groep. Ja, op tijd dus voor de duels met Sturm Graz.”

Lasse Schöne, Nicolás Tagliafico en Kasper Dolberg zijn nog volop in de race voor het wereldkampioenschap. Ten Hag rekent erop dat ze het tweeluik met Sturm Graz halen. “Direct na de laatste wedstrijd van vorig seizoen hebben zij al twee weken vrijaf gekregen. Ze krijgen zeker nu ook even vakantie, maar we bekijken per speler hoe en wat.”

Versterkingen

Na Tadic rekent Ten Hag nog altijd op de komst van Lisandro Magallán. Op 30 mei werd de Argentijn al medisch gekeurd op De Toekomst, alleen is de komst van de verdediger nog altijd niet officieel. Hij begon zelfs afgelopen donderdag met Boca Juniors met de voorbereiding voor komend seizoen. Ajax is nog niet klaar op de transfermarkt. Op de vleugels voorin wil men nog een versterking halen.