Ajax verloor dinsdag een besloten oefenduel van Preußen Münster (3-1). Ondanks het mindere resultaat is Erik ten Hag tevreden over wat hij heeft gezien bij zijn ploeg. “Onze eerste helft was in balbezit van een hoog niveau. We creëerden vier of vijf goede kansen en ik zag ook echt heel goed spel, tegen een ploeg die ‘laag’ staat. De eerste kans voor Preußen, uit een omschakelmoment, gaat erin, na een niet te missen kans voor ons”, vertelt de hoofdtrainer in gesprek met Ajax Life.

“Ik zag veel goede fases en situaties, gecombineerd met uitstekend positiespel. Ik zag ballen tussen de linies, we vonden de derde man, er waren lopende mensen en zoals ik al zei, we creëerden vier of vijf goede kansen. Dat hebben we goed gedaan, alleen maken we slechts één doelpunt”, vervolgt Ten Hag.

Ajax had met Münster gelijk een verdedigende, compacte en fanatieke tegenstander. “Eigenlijk kan het nooit te vroeg zijn om tegen een fanatieke, compact spelende ploeg aan te treden. Ik heb een wedstrijd als deze liever dan een kermiswedstrijd, hier kun je iets van leren. Zo’n ander potje speel je puur om ritme op te doen. We konden nu vol aan de bak, zijn uitgedaagd en getest. Het is goed om daar nu gelijk mee geconfronteerd te worden. Zaken als de restverdediging moeten we beter voor elkaar hebben, net als de sneller omschakelen en scherper verdedigen.”