Afgelopen week verloor Real Madrid twee keer van FC Barcelona. Hiermee is het uitgeschakeld in de beker en eigenlijk ook zo goed als kansloos in strijd om de landstitel. En dus lijkt alleen de Champions League het seizoen van Real nog te kunnen redden. “Als ze een prijs willen halen, is dit de laatste weg. Misschien heeft dat invloed op hun instelling. Wij zijn nog op drie fronten actief, maar willen net zo graag. We zijn hongerig en ambitieus”, laat Erik ten Hag op de persconferentie weten daags voor Real Madrid-Ajax.

Geslepen ploeg met kwetsbaarheden

De afgelopen dagen heeft Ten Hag veel wedstrijden van Real gezien. “Daarin zie je hun kwetsbaarheden. Maar die hebben we in Amsterdam al aangetoond. Het blijft een geslepen ploeg. Ze zullen fases blijven afwachten en ons tot fouten willen dwingen. Maar ik verwacht ook dat ze ons bij de strot zullen grijpen en hoog druk zetten.”

Initiatief

In het Estadio Santiago Bernabéu zal Ajax in ieder geval twee keer moeten scoren. De hoofdtrainer van Ajax laat weten dat zijn ploeg het initiatief wil gaan nemen. “Bij Ajax nemen wij altijd het initiatief, tegen welke tegenstander dan ook. En dat lukt ook bijna altijd. Het is onze stijl van voetbal en daar hebben we veel vertrouwen in.”

‘Barcelona-speler’ De Jong wacht warm welkom in Madrid: ‘Zou wel leuk zijn’