Erik ten Hag kan nog altijd beschikken over Hakim Ziyech. De middenvelder is toe aan een nieuwe stap en Ajax heeft aangegeven hier aan mee te werken als de juiste club voor hem langs komt. Dit is echter nog niet het geval en dus speelt Ziyech voorlopig nog bij Ajax. Afgelopen dinsdag liet hij tegen Standard Luik nog maar eens zien van grote waarde te zijn voor het team van Ten Hag.

“Hakim heeft niet gezegd dat hij definitief blijft. Hij is rustig en focust zich op de wedstrijden. Het gevaar van een transfer lonkt nog steeds, door goede optredens zoals tegen Standard Luik. Hij bevestigt hoe goed hij is, maar een aantal markten gaat al dicht. De kans is groot dat hij er op 1 september nog is, al kan ik natuurlijk niet in een glazen bol kijken. Ik weet ook niet hoe de besluitvorming bij andere clubs is”, laat de hoofdtrainer weten op de persconferentie.

Ten Hag is meer dan tevreden over zijn huidige selectie en laat weten dat, als er niemand vertrekt, er niemand meer zal worden gehaald. “Tenzij Ziyech nog vertrekt. Als de selectie zo blijft, gaat er niks meer gebeuren. Misschien word ik nog verrast door de scouting, maar het is prima zo. Alle posities zijn bezet.”

Tadic hoopt op langer verblijf Ziyech: ‘Speciale band met hem’