Ajax neemt het woensdagavond op tegen Lille. In Frankrijk zal Ajax het zoals bekend moeten doen zonder de geschorste Daley Blind en Joël Veltman. En dus moet Erik ten Hag geen puzzelen wat zijn centrum achterin gaat worden. “Wat ik kwijt wil over de opstelling? Niks. Ik sta voor onze speelwijze die wil ik intact houden, daaraan wil ik eigenlijk geen concessies doen. Dat zal nu wel moeten, maar wel zo min mogelijk”, laat de hoofdtrainer weten op de persconferentie.

Mazraoui

Noussair Mazraoui is mee af gereisd naar Lille, maar het is nog niet duidelijk of hij kan spelen. “Over Mazraoui kunnen we nog geen uitsluitsel geven. Hij heeft een kneuzing aan zijn knie en hij wordt nog wat belemmert in het bewegen. Of hij erbij is morgen zullen we moeten bekijken. Hij doet vanavond wel mee met de training.”

Lille

Ajax won in Amsterdam met 3-0, maar dat zegt weinig over de wedstrijd van morgen volgens Ten Hag. “Ik verwacht dat Lille vanaf de eerste minuut gaat stormen. Dat zit in die ploeg dat deden ze in Amsterdam ook. De uitslag was iets geflatteerd en nu zijn het nog steeds twee gelijkwaardige teams. Maar als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren.”

Jurriën Timber en Mazraoui reizen mee naar Lille