Erik ten Hag werd op de persconferentie voorafgaand aan Bayern München-Ajax gevraagd naar het verschil met de selectie van vorig seizoen en de huidige selectie van de Amsterdammers. “We hebben meer ervaring in het team, waardoor de balans beter is. We hebben veel talent in het team, maar ook ervaren spelers in het team. De groep is daarnaast erg ambitieus. Dat maakt ons team beter ten op zichten van vorig seizoen.”

“Jonge spelers moeten nog de ervaring proeven op het hoogste niveau”, vervolgt hij. “De oudere spelers hebben al veel meegemaakt en zijn ook tactisch verder, daarmee kunnen ze ons – de trainers – ook helpen om dat over te brengen op de jonge talenten.”

Eigen spel

Ook in de Allianz Arena zal Ajax proberen haar eigen spel te gaan spelen, zo laat de hoofdtrainer weten. “We zullen ons eigen spel proberen te spelen. Voor iedere wedstrijd maak je een plan en kijk je naar waar de zwakheden van je tegenstander liggen. Morgen moeten we daar op in gaan spelen.”

Dolberg

Kasper Dolberg kan binnenkort waarschijnlijk weer 90 minuten gaan spelen. “Dolberg heeft in een korte periode vaak 45 minuten gespeeld. Hij zal binnenkort weer 90 minuten kunnen spelen. Hij zit er dicht tegen aan. Het hangt ook samen met de rest van het team.”

Ten Hag: “De Ligt en Ziyech fit, De Jong nog vraagteken”