Kolbeinn Sightorsson

Een tenenkrommend Ajax wist gisteravond in een zeer matige vertoning te winnen van Heracles Almelo (0-2). Over effectiviteit hoefde de Amsterdammers niet te klagen want de kansen van Ajax waren op één hand te tellen. Kolbeinn Sigthórsson opende in de blessuretijd van de eerste helft de score. Een vrije trap van Ricardo van Rhijn kwam per ongeluk voor de voeten van Sigthórsson die de bal in het doel van de tegenstander wist te werken. Invaller Lucas Andersen scoorde vlak voor het eind met een ‘beauty’ de tweede treffer voor Ajax.

Door de overwinning van Ajax is PSV nog geen kampioen van Nederland. PSV kan zaterdag voor eigen publiek de titel op eigen kracht veiligstellen door te winnen van sc Heerenveen. De spelers van Ajax moeten meer met het hart spelen, klaagde Frank de Boer na het gelijke spel van vorige week tegen FC Utrecht. De trainer zag echter dat zijn spelers ook op het kunstgras Heracles niet wisten hoe dat moest. De Heraclieden kregen veel te veel ruimte en Ajax mocht niet klagen dat het niet op achterstand kwam. Brahim Darri zag zijn schot via de vingertoppen Jasper Cillessen over gaan.

Ajax werd de hele wedstrijd nauwelijks gevaarlijk maar kwam in blessuretijd van de eerste helft toch op voorsprong. Keeper Bram Castro kreeg de bal niet onder controle na een vrije trap van Ricardo van Rhijn, Kolbeinn Sigthórsson frommelde de bal uiteindelijk in het vijandelijke doel. Van Rhijn mocht de vrije trap nemen omdat Lasse Schöne niet was opgenomen in de basisselectie. De Deen moest plaatsmaken voor Ricardo Kishna, die helemaal geen bal raakte.
Ajax nieuws Ajax1.nl
Op het middenveld van Ajax keerde Daley Sinkgraven terug na een liesblessure. Ook hij kon Ajax niet naar een hoger niveau tillen. Na 70 minuten werd hij gewisseld voor Thulani Serero. Ook in de tweede helft kreeg Heracles aanvankelijk de beste kans. Oog in oog met Jasper Cillessen kreeg Denni Avdic de bal niet in het doel. Heracles was ook niet bij machte om het matige Ajax een beetje lastig te maken.

Ajax leek op weg naar een nipte zege, maar Lucas Andersen wist de voorsprong in de slotfase te verdubbelen met een fraaie treffer.