Erik ten Hag maakte zondag zijn officiële debuut als hoofdtrainer van Ajax. En dat deed hij met succes: Ajax won met 2-0 in de Klassieker. “Wat ik het belangrijkste vind is de manier van spelen. We waren dominant, hadden de controle en natuurlijk zijn er nog meer dan genoeg verbeterpunten. Voor rust hebben we bijvoorbeeld te weinig gecreëerd, maar ook toen hadden we wel volledig de controle. De beste kans was toen echter voor Feyenoord, maar voor de rest was het alleen maar Ajax. Het had voor rust in een wat hoger tempo gemogen en gemoeten. Dat hebben we in de rust ook besproken. We hebben aangegeven hoe dat zou kunnen, om bijvoorbeeld Justin meer in de één-tegen-één te krijgen”, vertelt Ten Hag voor de camera van de NOS.

Goals

“Dat kwam er na rust eigenlijk gelijk uit. Daaruit volgde de mooie goal van Donny. Het ging via de zijkanten en ook de tweede goal is zoals je het wilt zien. Dat was prima. Het waren goals uit het boekje en we speelden het prima uit”, vervolgt de trainer, die nog voldoende ruimte voor verbetering(en) ziet.

Resultaat

“Voetbal gaat altijd om resultaat, maar als de weg er naar toe niet goed is dan haal je ook geen resultaat. Dat moet kloppen, en het klopte vandaag. Natuurlijk zijn er ook nog genoeg verbeterpunten en hadden we momenten waar we nog meer en eerder konden versnellen. Zeker in de omschakelingen hebben we ontzettend veel laten liggen. Daar hadden we veel gevaarlijker uit kunnen en moeten worden. Daar gaan we mee aan de slag. We gaan er aan werken om beter te worden. Dit is prima, maar vanaf morgen moeten we weer gaan verbeteren!”

Bekijk het interview: