Ondanks de rivaliteit tussen ons Ajax en Feyenoord willen wij via dit bericht aandacht besteden aan het overlijden van Feyenoord’s beste voetballer ooit: Coen Moulijn.

Voetballegende Coen Moulijn is in de nacht van maandag op dinsdag even na middernacht overleden, zo meldt De Telegraaf. De oud-speler van Feyenoord is 73 jaar oud geworden. Moulijn werd oudjaarsnacht getroffen door een herseninfarct.

“Ik ben hier wel even stil van”, reageert oud-Ajacied Sjaak Swart op het overlijden van Coen Moulijn. “Coen was een fantastische voetballer en een geweldige linksbuiten. Hij was een fenomeen en een hele fijne man. Ik heb met en tegen hem gespeeld en hij was een vriend van mij. We hadden regelmatig contact en ik kwam hem nog vaak tegen. De laatste keer was alles nog prima met hem. Dit is heel tragisch.”

„Coen Moulijn was een gentleman onder de voetballers”, aldus Michael van Praag, voorzitter van de voetbalbond KNVB. Als ik de laatste jaren in de Kuip kwam en we liepen elkaar tegen het lijf kwam Coen altijd even een hand geven en een praatje maken. Over voetbal, maar ook over zijn zaak. Ik herinner me nog hoe ik als negenjarige voor het eerst naar Feyenoord-Ajax ging samen met mijn vader en een oom. Onderweg naar de Kuip hoorde ik voor het eerst de naam Coen Moulijn. Mijn vader sprak met ontzag over Coen. „Let maar eens goed op”, zo waarschuwde hij, „Feyenoord heeft een goede linksbuiten die het ons moeilijk kan maken.” Hij had niets te veel gezegd. We verloren die middag met 7-3.”

Het Feyenoordicoon speelde in de jaren vijftig, zestig en zeventig als linksbuiten bij Feyenoord. Moulijn won met de Rotterdammers in 1970 als eerste Nederlandse club de Europa Cup 1 en enkele maanden later ook de wereldbeker. Moulijn kwam 487 keer in actie voor de hoofdmacht van Feyenoord. Daarmee voert hij de clublijst aan. De voormalig aanvaller speelde verder voor het Nederlands elftal 38 interlands.

Betuig hier uw condoleance op Condoleance.nl >

Wij wensen geen negatieve reactie’s, toon respect voor deze oud-international en voetballegende, ondanks de rivaliteit.