Joël Veltman moest lange tijd vanaf de kant toekijken, nadat hij in april vorig jaar zwaar geblesseerd raakte aan zijn kruisband. Na een lange revalidatie in Zeist kan de verdediger eindelijk weer meetrainen met de groep.

”Ik heb voor het hele gezin een huis in Zeist gehuurd, waardoor ik niet elke dag op en neer uit Amsterdam hoefde om te revalideren op de KNVB-campus”, vertelt Veltman in De Telegraaf. “Mijn vrouw, dochter en twee honden woonden daar vijf maanden, nadat ik de eerste periode na mijn operatie in Augsburg wel gewoon bij Ajax aan mijn herstel werkte.”

De afgelopen twee maanden was de rechtsback, die voor zijn blessure nog aanvoerder van Ajax was, weer op de club aanwezig om zo weer onderdeel van het team te kunnen gaan uitmaken. “Het is nu de bedoeling dat ik zaterdag meega op het trainingskamp naar Florida en definitief aansluit”, aldus de mandekker, die zegt in het begin zelfs getwijfeld te hebben of hij ooit nog in het voetbal zou kunnen terugkeren. “De eerste weken na de operatie voelde ik steeds een steek in mijn knie. Maar naarmate mijn knie sterker werd, verdween de pijn en kon ik volle bak trainen.”