Het is zeker niet uit te sluiten dat Luis Suárez nog eens terugkeert in het shirt van Ajax, zo denkt Telegraaf-journalist Mike Verweij. Momenteel beschikt de 32-jarige aanvaller van FC Barcelona nog over een contract tot medio 2021.

“Luis Suárez heeft er nooit een geheim van gemaakt Ajax en Amsterdam definitief in zijn hart te hebben gesloten en flirt op sociale media nog regelmatig met zijn oude liefde”, schrijft Verweij op de website van De Telegraaf. “Daarnaast is het beleid van Ajax om oud-spelers die nog een meerwaarde hebben, proberen te verleiden naar Amsterdam terug te keren.”

Volgens de Ajax-watcher van de krant beschikt Ajax over voldoende financiële middelen om de Uruguayaan terug naar Amsterdam te halen. “Vorig seizoen werd Daley Blind teruggehaald. En dat is gezien de dubbel, het bereiken van de halve finale van de Champions League en de winst van de Cruijff Schaal een enorm succes. Dit jaar werden lijntjes uitgegooid naar Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, maar de Belgen zeiden Marc Overmars het nog te vroeg te vinden voor een terugkeer.”

Verweij denkt dat de kans erin zit dat Overmars er binnen drie jaar wel in slaagt om Suárez terug te verleiden tot een terugkeer in de Johan Cruijff Arena. “Maar dan moet alles passen. Barcelona mag niet te veel voor hem vragen, de speler zelf zal salaris moeten inleveren en Ajax moet voorin een vacature hebben. Al zal de deur voor hem altijd open staan. Zo kan hij zijn woorden graag bij Ajax terug te keren waarmaken.”